Scan for change

Terug

Veelgestelde vragen

De Koning Boudewijnstichting is de ontvanger van alle donaties en staat in voor de gelijke verdeling van de donaties over de verschillende organisaties die binnen een categorie deelnemen. Daarnaast heeft de Koning Boudewijnstichting ook een missie van controleur en toezichter inzake het gebruik van gedoneerde middelen door de organisaties.

Je 2 euro gaat integraal naar de goede doelen waaraan je gedoneerd hebt. Je 2 euro komt terecht in een fonds voor de categorie die gekoppeld is aan je gekozen verhaal. Elke categorie bevat 3 verhalen. De donaties worden per categorie in één pot verzameld en nadien gelijk verdeeld onder de NGOs die gekoppeld zijn aan de categorie. De verschillende categorieën zijn: gezondheid, gelijke kansen, kinderwelzijn, natuur en dierenwelzijn.

De eerste editie van Scan for Change wordt gelanceerd met 19 Belgische goede doelen die zich inzetten voor mens, dier en natuur in België. Als Belgisch bedrijf vinden we het belangrijk om lokale steun te voorzien voor lokale goede doelen. Voor de volgende edities hopen we nog meer Belgische NGO’s aan boord te hebben.

De actie loopt van 3 tot en met 18 december.

Met Scan for Change wil Payconiq by Bancontact – de mobiele betaalapp – het makkelijker maken om goede doelen in België te steunen door middel van kleine bedragen. Want met twee euro geef je veel meer dan alleen geld. Je brengt erkenning, hoop en steun voor de vele mensen en dieren voor wie de hulp van deze goede doelen onmisbaar is.

Ontdek alle informatie over Payconiq by Bancontact op onze website: www.payconiq.be.

Van de twee euro die je doneert via Payconiq by Bancontact, gaat elke cent naar het goede doel. Alle donaties worden zelfs verdubbeld door Bancontact Payconiq Company, het bedrijf achter de Payconiq by Bancontact-betaalapp.

Je kan online doneren via je smartphone met de Payconiq by Bancontact-app en via KBC Mobile. Hebt u de Payconiq by Bancontact-app nog niet?
Download hem via apple storeplay store
Meer info over het installeren van de Payconiq by Bancontact-app vind je hier:
www.payconiq.be/nl/faq/hoe-installeer-ik-de-payconiq-by-bancontact-app. Als je de app geïnstalleerd hebt en scanforchange.be bezoekt via je smartphone, opent deze automatisch als je op de knop ‘doneer’ duwt. Je hoeft enkel nog je pincode in te geven om de donatie te bevestigen. Als je aan het surfen bent via je desktop of laptop kan je doneren door de QR-code naast het verhaal te scannen met je Payconiq by Bancontact-app en de betaling te bevestigen met je pincode.

Je kan doneren via de Payconiq by Bancontact-app en via KBC Mobile.

Op sommige toestellen wordt de link naar de Payconiq by Bancontact-app niet correct uitgevoerd. Om dit op te lossen moet je de volgende stappen achtereenvolgend uitvoeren:

  1. Sluit alle tabbladen van je browser
  2. Verwijder alle cookies van deze browser
  3. Herstart je toestel

Zodra je deze stappen voltooid hebt, zal het probleem opgelost zijn.

Je hebt bij het doneren geen recht op een fiscaal attest, een fiscaal attest krijg je bij donaties van meer dan 40 EUR. Met Scan for Change doneer je telkens 2 euro, waardoor je geen fiscaal attest nodig hebt.